Americké smažené hranolky
Brambory | 2 ks |
Hladká mouka | 1 lžička |
Rostlinný olej na smažení |
|
Sůl | 1 špetka |
Postup přípravy:

Po dlouhých diskuzích odborníků - kuchařů okolo hranolek v USA shodli se na tomto postupu: brambory nakrájet na velikosti hranolek 1/2-1 cm, dát do vařící vody vařit tak asi na 5 minut. Nesmí být dovařené, jen předvařené. Doba varu záleží na druhu brambor. Pak vyndat na utěrku a nechat oschnout (dají se uvařit v předstihu). Před smažením posypat hladkou moukou a dát do oleje smažit. Doba smažení je od 2 do 5 minut. Hranolky jsou méně nasáklé olejem, uvnitř nejsou tvrdé, a co hlavně, v krátké době se jich usmaží více porcí. Solí se až před podáváním, na talíři.
Pokud máte rádi hranolky z McDonalda, tak vám budou určitě chutnat.