Americké smažené hranolky

27.05.2011 19:59

Na 1 dávku
Brambory 2 ks
Hladká mouka 1 lžička
Rostlinný olej
na smažení
 
Sůl 1 špetka

 

Postup přípravy:

Obtížnost Středně obtížné
 

Po dlouhých diskuzích odborníků - kuchařů okolo hranolek v USA shodli se na tomto postupu: brambory nakrájet na velikosti hranolek 1/2-1 cm, dát do vařící vody vařit tak asi na 5 minut. Nesmí být dovařené, jen předvařené. Doba varu záleží na druhu brambor. Pak vyndat na utěrku a nechat oschnout (dají se uvařit v předstihu). Před smažením posypat hladkou moukou a dát do oleje smažit. Doba smažení je od 2 do 5 minut. Hranolky jsou méně nasáklé olejem, uvnitř nejsou tvrdé, a co hlavně, v krátké době se jich usmaží více porcí. Solí se až před podáváním, na talíři.

Pokud máte rádi hranolky z McDonalda, tak vám budou určitě chutnat.